Varga Marianna

kommunikációs tréner

Varga Marianna vagyok, mentálhigiénés szakember, tréner és családállító. Mindig is az emberek érdekeltek. Hogy mitől félnek, minek örülnek, mikor vannak jól a bőrükben és mikor szenvednek. Egyenes út vezetett a hivatásomig.

A kommunikáció az egyik kedvenc területem, a végtelen megnyilvánulási módjaival együtt: szavakkal és szavak nélkül, értve és félreértve. Hiszem és tapasztalom, hogy a mégoly bonyolultnak tűnő helyzetek is kigubancolhatók, ha a különböző kommunikációs csatornákat jól használjuk. Ne feledd: nem a valóság megy át, amikor megnyilvánulsz, hanem az, amit kommunikálsz! Épp ezért jól jön, ha ügyesen bánsz a szavakkal és a többi ide való eszközzel, mert velük elérheted, hogy teljesüljenek a vágyaid, és teljesíthesd másokét is.

Számomra a szeretkezés a kommunikáció legnemesebb és legmagasabb szintű megnyilvánulási módja.  Ha élünk és nem visszaélünk a benne lévő lehetőségekkel. Ha őszinték vagyunk benne. Ha tisztában vagyunk azzal, mit szeretnénk. Az, hogy mire használjuk ezt a csodálatos közeget, számos dologtól függ. Önismerettel minden fontos elem alakítható.

Jelenlét. Ez a harmadik terület, ami egyre nagyobb jelentőséggel bír az életemben. Azokban a helyzetekben érzem jól magam, amiben képes vagyok teljes figyelemmel és jelenléttel létezni. Ezek a legmélyebb és legemlékezetesebb pillanataim.

Kommunikáció. Önismereten alapuló őszinteség. Jelenlét. Ezekből csomagoltam össze egy nagy csokorral, hogy a segítségükkel közelítsünk egymás felé örömtelien, mi: nők és férfiak. 

 

Vissza