Vadovics Edina

GreenDependent Intézet vezetője

Végzettségem szerint tanár (B.Ed), oktatási szakértő (M.Ed), környezetvédelmi menedzser (M.Sc), környezettudományi és környezetpolitikai szakértő (M.Phil) vagyok. Munkámban, kutatásaimban elsősorban a fenntartható fogyasztás és életmód témakörére fókuszálok. Például:

 mit jelent és hogyan lehet a klímaválság kapcsán a 1,5 fokos, kislábnyomos életmódot megvalósítani,
 hogy tudunk változást elérni a mindennapi viselkedésben és gyakorlatban,
 mik azok, amikkel a legnagyobb változást tudunk elérni,
 hogyan segítenek a különböző csoportok és közösség abban, hogy változtatni tudjunk és a változtatást megtartsuk, stb.

Közel 20 éve dolgozom hivatásszerűen a környezetvédelem területén, jelenleg a GreenDependent Egyesület elnöke vagyok, és a GreenDependent Intézet szakmai vezetője. Munkámban fontos a kutatás és a mindennapi gyakorlat összekötése, és a különböző szereplők közötti párbeszéd biztosítása, ezért részt veszek nemzetközi kutatásokban, és hazai akcióprogramokban is (pl. Energia Élő Labor).
10 éve szerkesztem a Kislábnyom hírlevelet, alapítója vagyok a Gödöllői klíma-klubnak, és számos szakmai és a lakosság számára írott kiadvány szerzője (pl. klímabarát háztartások útmutató, klímabarát közösségek útmutató, Kell ennyi energia?!).

Vissza

Tóth Andi, Vadovics Edina, Kucsinka Gabi, Radnainé Kriszti:

Zöld háztartás - lépésről lépésre

Online tér - 2020. 06. 18. Csütörtök 14:00-15:00

Hasznos tippek az induláshoz, tovább lépéshez a fenntartható és zöld otthonért. Beszélgető partnerek: Tóth Andi zero waste blogger, Radnainé Kriszti a Mosómamitól és Vadovics Edina, a GreenDependent szakmai vezetője.