Tordai Zsuzsa Benasaisquew

antropológus, tanító, hagyományőrző

Tordai Zsuzsa Benasaisquew vagyok, kanadai-magyar antropológus, tanító és hagyományőrző.
Úton járásom, a tiszta szellemi értékek, hagyományok keresése, megismerése a tengerentúlon kezdődött indián testvérek között Kelet-Kanadában.
1998 óta látogatok indián közösségeket Észak és Közép-Amerikában. Aktív kapcsolatot ápolok őslakó testvérekkel, akik hagyományos, azaz szertartásos módon is befogadtak maguk közé.
Én úgy érzem a Teremtő engem elsősorban hídépítőnek szánt emberek, közösségek, kultúrák között.
Sokezer mérföldnyi megtett út, számtalan találkozás és egymásra csodálkozás után mindig öröm újra felfedezni, hogy egyek vagyunk. Ahogy a lakoták is mondják: Mitakuye oyasin! Minden a rokonom!
2004 óta segítő munkával igyekszem támogatni nőtársaimat nőiségük megélésében és az abban való kiteljesedésben. Tapasztalatból tudom, hogy a nyugati kultúrákban sok nő számára nehézséget jelent méltósággal élni a nőiséget, örömmel várni és meglátni a szépséget a női lét minden szakaszában kortól függetlenül.
Célom, hogy holisztikus szemléletet követve segítsek visszatalálni a női erő és bölcsesség ősi forrásához, hogy a Szakrális Női Minőségben felébredve és abban gyógyulva erősítsük szent kapcsolódásunkat az Élettel és a Teremtés csodáival.

Vissza

Kereszty András, Tordai Zsuzsa Benasaisquew, Kucsinka Gabi, Szabó Zsófia, Garami Gábor:

Kerekasztal beszélgetés: Látszatbiztonság

Online tér - 2020. 06. 20. Szombat 17:00-19:00

Mi az, ami a mai világunkban biztonságot ad?
Mennyire és milyen módon van kihasználva a szavak ereje, a marketing hogyan él vissza félelmeinkkel?
Környezetvédelmi szempontból a zöldrefestés lehet ilyen, illetve az a lobby folyamat, melyben a kutatók munkáját ássák alá multi cégek, hogy ne veszítsenek profitot.

Résztvevők:
Kereszty András - holisztikus falu
Kucsinka Gabi - Hangák - zöld falu
Szabó Zsófi - Ma-Uri - szakrális falu
Tordai Zsuzsa - intim falu

Moderátor: Garami Gábor