Király Ági

Fermentor Blog írója

Végzettségem szerint régész vagyok, ám néhány évvel ezelőtt engem is kíméletlenül utolért a burnout szindróma: lelki és egészségügyi megpróbáltatásaim csaknem két éven keresztül tartottak. Először orvosról orvosra járva, majd hosszas, egyéni kutatások révén megértettem az emésztő- és idegrendszerünk közötti bonyolult összefüggéseket. Egy teljes körű életmódváltás után sikeresen magam mögött hagytam a krónikus fáradtságot, a pánikrohamokat, a refluxot, az emésztési-, látás- és idegrendszeri zavarokat, az ízületi fájdalmakat és a menet közben kialakult érzékenységeimet.
 
A fermentálás a kiútkeresés során vált a történetem részévé: igen hamar a saját bőrömön tapasztaltam meg a bélflóra táplálásának meghatározó szerepét egészségünk és jó közérzetünk fenntartásában. Eleinte kizárólag tejsavas erjesztéssel foglalkoztam, de ahogyan a diétából életforma, a hobbiból pedig hivatás vált, úgy kezdtem el felfedezni és megtanulni a zimológia más területein rejlő csodákat is. Célom, hogy tudományos igénnyel, ám mégis közérthető módon, minél több embert ismertethessek meg újra az erjesztéssel történő étel- és italkészítés méltatlanul elfeledett, ám varázslatos, gyógyító világával a Fermentálás tippek, trükkök, receptek csoportban.

Vissza

Király Ági, Lénárt Gitta:

A fermentálás csodája

Online tér - 2020. 06. 19. Péntek 14:00-15:00

Az egészséges emésztés kulcsa fermentált ételek fogyasztása. Megmutatjuk, hogy a savanyú káposztán túl is van élet. Növényi "sajtok" és zöldségek változatosan.